newsl.png
Zapisz się do naszego newslettera, aby być na bieżąco ze wszystkimi nowościami!
CASHBACK!

Zrób zakupy w naszym sklepie, a my zwrócimy Ci kasę!

Kliknij i dowiedz się więcej!
Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Promocje

Opcje dostawy

Odbiór w sklepie: 0 zł
Paczka w ruchu: od 6 zł (małe gabaryty)

Przesyłka do 31,5 kg:
Kurier 12 zł, kurier za pobraniem 16 zł

Przesyłka powyżej 31,5 kg:
Kontakt ze sklepem!!!

Opcje płatności:
Przelew tradycyjny, płatność przy odbiorze, PayU, raty Credit Agricole 0,5%

Zobacz nasze Aukcje

Producenci

Nowe produkty

Bądź z nami

Newsletter

Świeżo Palona
Delektowanie się kawami typu gourmet to powrót do korzeni picia kawy, to nawiązanie do subtelnej tradycji obcowania z czymś wyjątkowym, smacznym, niepowtarzalnym i pięknym. Kawa Świeżo Palona to 100% Arabica o łagodnym smaku, jednorodna, z jednej plantacji, uprawiana na obszarach wyżynnych, powyżej 1200 m, w naturalnym procesie dojrzewania przy średnich temperaturach dziennych 22O C i opadach średnich ok. 1800 mm, rosnąca na glebie nawożonej wyłącznie nawozami naturalnymi. Kawa jest standardowo palona na odcień średnio ciemny (włoski lub espresso).

Świeżo Palona Jest 16 produktów.

Podkategorie

  • dla smakoszy
    Opisanie wszystkich doznań smakowych jakich dostarcza nam pita codzienne kawa jest trudne. Najczęściej potrafimy powiedzieć, że dana kawa nam smakuje bądź nie. Aby opisać kawę, można posłużyć się kilkoma podstawowymi określeniami: - aromat - w ziarnach kawy zawartych jest od 800 do 1000 lotnych substancji aromatycznych (najwięcej spośród wszystkich produktów spożywczych) które są nośnikiem wspaniałego bukietu zapachów i samego smaku. Aromat to dusza kawy i, w zależności od gatunki i pochodzenia ziaren może być np. dymny, czekoladowy, karmelowy, słodowy, kwiatowy, ziemisty, owocowy, cytrusowy, trawiasty, ziołowy, orzechowy, korzenny, winny... - kwaskowość - powinna być wyważona, delikatna, im większa (fermentacyjna, octowa) tym kawa niższego gatunku. Odpowiednia kwaskowość dodaje kawie charakteru, czyni z niej napój wyrazisty, wytrawny. Kawy palone na odcień ciemny charakteryzują się mniejszą kwaskowością. Wysoką kwaskowość kawy niskiego gatunku można złagodzić dodając mleka. - goryczka - każda kawa ma swój wyjątkowy posmak goryczki, która pochodzi od zawartej w kawie kofeiny. Goryczka nie powinna jednak w kawie dominować, powinna zaś być uzupełnieniem pozostałych odczuć smakowych. Nieprzyjemna goryczka może być wynikiem zastosowania niskiej jakości ziaren kawy zielonej, procesu palenia w zbyt wysokiej temperaturze (palenie przemysłowe) lub palenia zbyt długiego. - konsystencja (body) - to nie tyle smak, co odczucie pełni,ciężkości, gęstości na języku. Kawa o dobrej konsystencji nie spływa do gardła jak woda niegazowana, nie jest rzadka, ma swój wyraz i wyczuwalny charakter. Ta zawiesistość kawy występuje najczęściej w kawach wyżynnych, pochodzących z upraw tradycyjnych. Nie występuje w ziarnach niemytej robusty i ogólnie ziarnach złej jakości. - smak, posmak, czystość smaku - na posmak kawy składają się takie elementy jak bogaty aromat, przyjemna kwaskowość, niska goryczka i dobra konsystencja. Dobra kawa oscyluje między smakiem słodkawym, gorzkawym i kwaskowym, jest czysta w smaku. - wyważenie (balans) - kawa uważana za dobrą nie daje przewagi żadnemu z wymienionych powyżej czynników, daje odczucie równowagi między nimi. Tylko kawa dobrze wyważona mieści się w kanonie kaw typu gourmet.
  • dla koneserów
    Opisanie wszystkich doznań smakowych jakich dostarcza nam pita codzienne kawa jest trudne. Najczęściej potrafimy powiedzieć, że dana kawa nam smakuje bądź nie. Aby opisać kawę, można posłużyć się kilkoma podstawowymi określeniami: - aromat - w ziarnach kawy zawartych jest od 800 do 1000 lotnych substancji aromatycznych (najwięcej spośród wszystkich produktów spożywczych) które są nośnikiem wspaniałego bukietu zapachów i samego smaku. Aromat to dusza kawy i, w zależności od gatunki i pochodzenia ziaren może być np. dymny, czekoladowy, karmelowy, słodowy, kwiatowy, ziemisty, owocowy, cytrusowy, trawiasty, ziołowy, orzechowy, korzenny, winny... - kwaskowość - powinna być wyważona, delikatna, im większa (fermentacyjna, octowa) tym kawa niższego gatunku. Odpowiednia kwaskowość dodaje kawie charakteru, czyni z niej napój wyrazisty, wytrawny. Kawy palone na odcień ciemny charakteryzują się mniejszą kwaskowością. Wysoką kwaskowość kawy niskiego gatunku można złagodzić dodając mleka. - goryczka - każda kawa ma swój wyjątkowy posmak goryczki, która pochodzi od zawartej w kawie kofeiny. Goryczka nie powinna jednak w kawie dominować, powinna zaś być uzupełnieniem pozostałych odczuć smakowych. Nieprzyjemna goryczka może być wynikiem zastosowania niskiej jakości ziaren kawy zielonej, procesu palenia w zbyt wysokiej temperaturze (palenie przemysłowe) lub palenia zbyt długiego. - konsystencja (body) - to nie tyle smak, co odczucie pełni,ciężkości, gęstości na języku. Kawa o dobrej konsystencji nie spływa do gardła jak woda niegazowana, nie jest rzadka, ma swój wyraz i wyczuwalny charakter. Ta zawiesistość kawy występuje najczęściej w kawach wyżynnych, pochodzących z upraw tradycyjnych. Nie występuje w ziarnach niemytej robusty i ogólnie ziarnach złej jakości. - smak, posmak, czystość smaku - na posmak kawy składają się takie elementy jak bogaty aromat, przyjemna kwaskowość, niska goryczka i dobra konsystencja. Dobra kawa oscyluje między smakiem słodkawym, gorzkawym i kwaskowym, jest czysta w smaku. - wyważenie (balans) - kawa uważana za dobrą nie daje przewagi żadnemu z wymienionych powyżej czynników, daje odczucie równowagi między nimi. Tylko kawa dobrze wyważona mieści się w kanonie kaw typu gourmet.
  • top arabica
    Opisanie wszystkich doznań smakowych jakich dostarcza nam pita codzienne kawa jest trudne. Najczęściej potrafimy powiedzieć, że dana kawa nam smakuje bądź nie. Aby opisać kawę, można posłużyć się kilkoma podstawowymi określeniami: - aromat - w ziarnach kawy zawartych jest od 800 do 1000 lotnych substancji aromatycznych (najwięcej spośród wszystkich produktów spożywczych) które są nośnikiem wspaniałego bukietu zapachów i samego smaku. Aromat to dusza kawy i, w zależności od gatunki i pochodzenia ziaren może być np. dymny, czekoladowy, karmelowy, słodowy, kwiatowy, ziemisty, owocowy, cytrusowy, trawiasty, ziołowy, orzechowy, korzenny, winny... - kwaskowość - powinna być wyważona, delikatna, im większa (fermentacyjna, octowa) tym kawa niższego gatunku. Odpowiednia kwaskowość dodaje kawie charakteru, czyni z niej napój wyrazisty, wytrawny. Kawy palone na odcień ciemny charakteryzują się mniejszą kwaskowością. Wysoką kwaskowość kawy niskiego gatunku można złagodzić dodając mleka. - goryczka - każda kawa ma swój wyjątkowy posmak goryczki, która pochodzi od zawartej w kawie kofeiny. Goryczka nie powinna jednak w kawie dominować, powinna zaś być uzupełnieniem pozostałych odczuć smakowych. Nieprzyjemna goryczka może być wynikiem zastosowania niskiej jakości ziaren kawy zielonej, procesu palenia w zbyt wysokiej temperaturze (palenie przemysłowe) lub palenia zbyt długiego. - konsystencja (body) - to nie tyle smak, co odczucie pełni,ciężkości, gęstości na języku. Kawa o dobrej konsystencji nie spływa do gardła jak woda niegazowana, nie jest rzadka, ma swój wyraz i wyczuwalny charakter. Ta zawiesistość kawy występuje najczęściej w kawach wyżynnych, pochodzących z upraw tradycyjnych. Nie występuje w ziarnach niemytej robusty i ogólnie ziarnach złej jakości. - smak, posmak, czystość smaku - na posmak kawy składają się takie elementy jak bogaty aromat, przyjemna kwaskowość, niska goryczka i dobra konsystencja. Dobra kawa oscyluje między smakiem słodkawym, gorzkawym i kwaskowym, jest czysta w smaku. - wyważenie (balans) - kawa uważana za dobrą nie daje przewagi żadnemu z wymienionych powyżej czynników, daje odczucie równowagi między nimi. Tylko kawa dobrze wyważona mieści się w kanonie kaw typu gourmet.
na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 16 elementów
  • 35,00 zł

    Limitowana edycja kawy trudno dostępnej w Polsce. Charakteryzuje się wysoką, jasną kwaskowością, aromatem owoców cytrusowych, cynamonu, orzechów, czekolady - w posmaku nuty karmelu.

    35,00 zł
  • 118,00 zł

      Kawę wyróżnia zdecydowany smak z delikatną kwaskowatością oraz głęboki aromat cytrusów,   czekolady, karmelu i cynamonu.   Kawa za swoja wyjątkowość została nagrodzona, otrzymujac tytuł Cup of Excellence. Kawa o ograniczonej dostępności w Polsce ze względu na nieduże zbiory ziaren tego rodzaju.

    118,00 zł
  • 33,00 zł

    Delikatny kwaskowaty smak w aromacie kwiatów, orzecha oraz czekolady. Jej wspaniały posmak orzeźwiający może być świetną propozycją dla kaw mrożonych.   Ethiopia Siadmo to nazwa regionu, z którego zbiera sie te niepowtarzalne ziarna Arabiki.

    33,00 zł
  • 118,00 zł

    Kawa idealna do kaw mrożonych z uwagi na swój posmak orzeźwiający. Jej wspaniały posmak orzeźwiający może być świetną propozycją dla kaw mrożonych.   Ethiopia Siadmo to nazwa regionu, z którego zbiera sie te niepowtarzalne ziarna Arabiki.

    118,00 zł
  • 33,00 zł

    Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku. Arabika o wspaniałym aromacie karmelu, czekolady, orzechów i kwiatów.   Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku, którą nadają nuty cytrynowe.   Mieszanka tych ziaren pochodzi z czterech niewielkich plantacji w Gwatemali dzięki czemu jest   bardzo unikatowa a zarazem wyjątkowa.

    33,00 zł
  • 118,00 zł

    To jedna z najszlachetniejszych odmmian na świecie. Arabika o wspaniałym aromacie karmelu, czekolady, orzechów i kwiatów.   Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku, którą nadają nuty cytrynowe.   Mieszanka tych ziaren pochodzi z czterech niewielkich plantacji w Gwatemali dzięki czemu jest   bardzo unikatowa a zarazem wyjątkowa.

    118,00 zł
  • 118,00 zł

    Ta wyjątkowa kawa pochodzi z plantacji w Sao Paulo. Charakteryzuje się bardzo delikatnym i przyjemnym smakiem bez domieszki kwaskowatości i goryczki. Po zaparzeniu bardzo lekki i   przyjemny aromat. Bardzo popularna, ciesząca się dużym zaufaniem Brazylijska kawa.

    118,00 zł
  • 118,00 zł

      To kawa z ziaren Arabiki wyróżniająca się najwyższą jakością  AA, którą przyznaje specjalna   Kenijska Komisja ds. Kawy.   Zachwyć swoje kubki smakowe o najlepsze ziarna Arabiki według kiperów.   W smaku klasyczna z domieszką delikatnej kwaskowatości aromatyzowana winem i owocami.   Palona naturalnie w piecu bębnowym.  

    118,00 zł
  • 33,00 zł

      Kawa z plantacji ze stanu Sao Paulo, wyróżniająca się ziarnem najwyższej jakości.   W smaku napar bardzo przyjemny i delikatny bez posmaku kwaskowatości czy wyczuwalnej   goryczki.   Kawa palona tylko naturalnie w piecu bębnowym.   Ta kawa cieszy się ogromną popularnością w Brazylii i nie tylko.

    33,00 zł
  • 35,00 zł

    Kawa o znakomitej jakości AA, potwierdzonej przez Kenijską Komisję ds. Kawy. To 100% Arabiki o doskonałym smaku, delikatnej kwaskowatości oraz owocowo-winnym   aromacie.   Bardzo przyjemna w smaku z długo utrzymującym się aromatem.   Kawy z Kenii charakteryzują się również delikatną kwaskowatością, która wprawi w zachwyt   Twoje kubki smakowe.

    35,00 zł
  • 35,00 zł

    Kawa z tych ziaren będzie miała intensywny smak w owocowym aromacje. Ziarna zbierane z niedużego obszaru Lamari w którym odkryto bardzo dobrej jakości ziarna.   Mikrolot to zbiór unikatowych ziaren, które odkryli testerzy zachwycając się profilem   smakowym tej kawy.

    35,00 zł
  • 118,00 zł

    To kawa o delikatnym smaku i aromacie zielonego jabłka, winogronu oraz nektarynek. To kawa o delikatnym smaku w wyjątkowym aromacie zielonego jabłka, winogronu oraz   nektarynek. Kawa pochodzi z unikatowego zbioru mikrolot, które chatakteryzuje się doskonałą   jakościa i smakiem ziarna.

    118,00 zł
Pokazuje 1 - 12 z 16 elementów