newsl.png
Zapisz się do naszego newslettera, aby być na bieżąco ze wszystkimi nowościami!
CASHBACK!

Zrób zakupy w naszym sklepie, a my zwrócimy Ci kasę!

Kliknij i dowiedz się więcej!
Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Promocje

Opcje dostawy

Odbiór w sklepie: 0 zł
Paczka w ruchu: od 6 zł (małe gabaryty)

Przesyłka do 31,5 kg:
Kurier 12 zł, kurier za pobraniem 16 zł

Przesyłka powyżej 31,5 kg:
Kontakt ze sklepem!!!

Opcje płatności:
Przelew tradycyjny, płatność przy odbiorze, PayU, raty Credit Agricole 0,5%

Zobacz nasze Aukcje

Producenci

Bądź z nami

Newsletter

Jak dbać o ekspres ??? Zobacz większe

Jak dbać o ekspres ? harmonogram, porady

Nowy produkt

Okamienianie układu ekspresu

Czyszczenie obwodów mleka oraz ich końcówek 

Opróżnianie tacki oraz pojemnika na fusy

Mycie bloku zaparzającego

Odtłuszczanie bloku zaparzającego

Odtłuszczanie obwodów mleka

Więcej szczegółów

Nie ma punktów za ten produkt.


Więcej informacji

1. Czyszczenie obwodów mleka oraz ich końcówek 

Po każdym użyciu umyj go włączając automatyczną funkcję lub przepłucz pod bieżącą wodą. Nie dopuścisz wówczas do skwaśnienia resztek mleka i zatkania końcówki do spieniania. Najczęstszą przyczyną powstawania małej ilości spienionego mleka lub słabej jakości piany  zanieczyszczenia. Pojemnik na mleko należy czyścić codziennie lub po każdym użyciu. Umożliwia to zachowanie higieny i zapewnia idealną konsystencję spienionego mleka.

 

UWAGA! Nieczyszczony regularnie spieniacz do m!eka jest jednym z najczęstszych przyczyn usterek

w ekspresach do kawy! 

 

2. Opróżnianie tacki oraz pojemnika na fusy

Dłuższe pozostawienie fusów w pojemniku może spowodować pojawienie się pleśni.

Pamiętaj! Usuwanie fusów powinno odbywać się przy wyłączonym ekspresie. Układ elektroniczny zliczający ilość zrobionycb kaw może błędnie wyświetlać komunikat nawet wtedy, gdy pojemnik będzie pusty.

 

3. Mycie bloku zaparzającego

Tę czynność należy robić nie rzadziej jak raz w tygodniu. Po wymontowaniu bloku - zgodnie z £ instrukcją obsługi - myjemy go dokładnie pod ciepłą wodą. Przed montażem należy się upewnić, czy blok jest suchy.

UWAGA! Do mycia bloku nie używamy detergentów.

 

4. Odtłuszczanie bloku zaparzającego 

Tabletki do czyszczenia obwodów kawy to środki grzybobójcze i bakteriobójcze. Skutecznie usuwają każdy typ zanieczyszczeń pozostawionych przez osady tłuszczu zawartego w kawie, w instaiacji lub bloku zaparzającym. Ekspres co ok. 200 cykli wyświetla informacje  o konieczności jego wyczyszczenia. Niektóre urządzenia mają funkcję samooczyszczania. Inne po każdym użyciu trzeba przepłukiwać z resztek kawy.

 

5. Odtłuszczanie obwodów mleka

Do tego zabiegu stosujemy OCZYSZCZACZ OBWODÓW MLEKA, który  bez problemu rozpuszcza kazeinę - substancję zawartą w mleku :j powodującą zatykanie się obwodów, czego następstwem jest brak aromtu w zaparzanej przez ekspres kawie.

 

6. Odkamienianie usunie osad wapienny powstający w wyniku podgrzewania wody. Odkamienianie ekspresu powinno odbywać się regularnie. Regularność ta oczywiście zależy od częstotliwości z jaką pracuje urządzenie. Odkamienianie powinno się przeprowadzać raz na około 3 do 6 miesięcy, chyba że urządzenie pracuje intensywniej - to nawet częściej. Dotyczy to ekspresów nie ' posiadających wskaźnika konieczności odkamienianie. i

UWAGA! Tylko regularne usuwanie osadów wapiennych pozwoli

na długie, sprawne działanie ekspresu, a ponadto pozwoli na uniknięcie

potencjalnych uszkodzeń przez nie spowodowanych i kosztownych napraw.

 

Ekspres do kawy, podobnie jak inne urządzenia wymaga nieustannej konserwacji i pielęgnacji. Dobrze zadbany sprzęt służy dłużej i rzadziej się psuje, a odpowiednio wyczyszczony ekspres parzy lepszą kawę.

Aby zapewnić doskonałą jakość robionej kawy, należy zadbać o swój ekspres regularnie odkamieniając go oraz czyścić zgodnie z zaleceniami producenta, tylko i wyłącznie środkami przeznaczonymi do tego typu urządzeń.

UWAGA!!! Stosowanie innych, zastępczych preparatów może prowadzić do uszkodzenia ekspresu.

 

UWAGA!!! Stosowanie innych, zastępczych preparatów może prowadzić do uszkodzenia Kawa gorzka-złe ustawienie mielenia, np. za długie.

©Krema jest brązowa, na brzegach biała, szybko znika-to kawa przepalona.

©Krema biała, w środku „bąbelki" - za niska temperatura parzenia lub kawa źle zmielona.

Krema z „oczkiem" w środku - woda za gorąca. Brak kremy - woda jestzimna lub zakamieniony ekspres. Woda w zbiorniku na fusy - uszczelki zaparza cza do wymiany. Fusy w zbiorniku - zużyte żarna w młynku



Grupa wszystkodokawy.pl powstała w oparciu o serwisy branży A6D, które wybrały drogę specjalizacji kawowej. Większość z nich działa na rynkach lokalnych od kilkunastu lat.

Już dzisiaj grupa WSZYSTKO do KAWY. PL liczy ponad 20 punktów w całe] Polsce i ciągle ich przybywa.

ZAPRASZAMY DO NASZEGO SALONU NA UL. MAJDAŃSKIEJ 9 W WARSZAWIE.